StrongDC++

Fórum programu StrongDC++
It is currently December 18th, 2014, 2:23 pm

All times are UTC + 1 hour




Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 
Author Message
 Post subject: Vylepšení hledání
PostPosted: April 19th, 2008, 11:13 am 
Offline
Betatester
User avatar

Joined: April 2nd, 2004, 9:40 am
Posts: 5
Tento nápad by měl jak šetřit huby, tak zpříjemnit hledání uživatelům.

V okně hledání nového souboru je seznam hubů, na kterých se hledá. Starý problém je ten, že když uživatelé potřebují najít víc souborů, musí čekat poměrně dlouho mezi hledáním, jinak jejich požadavek hub odmítne.

Nevím, jestli je možné vykomunikovat tuto čekací dobu mezi klientem a hubem, ale to nás až tak netrápí (lze nastavit natvrdo, jak je to teď).

Každý hub v klientu by si pamatoval, kdy na něm naposledy bylo hledáno. Při spuštění hledání by se vybralo určité procento hubů, na kterých je možno okamžitě hledat (např. prvních 33%). Na tyto huby by se poslal požadavek.

Tímto způsobem je možné spustit druhé a další hledání okamžitě (např. využijeme dalších volných 33%). Až když by uživatel hledal až moc, tak by musel čekat. Hlavní přínos je ale ten, že automatické hledání pro stahované soubory vám neomezuje to manuální, jelikož se lehce může stát, že probíhají téměř současně. Huby to šetří tak, že hledá jen na jistém procentu, takže když se to šikovně rozvrhne, sníží se globálně zatížení.

Nevýhoda pro uživatele je ta, že dostane přirozeně méně výsledků hledání (což potom kompenzuje automatické hledání).

Možná modifikace je ta, že by bylo možné v hledacím okně zaškrtnout hledání na všech hubech, nebo používat toto "chytré" hledání.

Místo předchozí modifikace je možné udělat combo box, kam by se zadávalo procento hubů, na kterých se hledá (např. 1-100%). Toto by bylo asi nejlepší řešení.

Zdravím BM po delší době :wink:


Top
 Profile  
 
PostPosted: April 19th, 2008, 10:06 pm 
Offline
Advanced

Joined: July 23rd, 2007, 6:45 am
Posts: 111
Moznost nastavit si vyhladavaci interval pre kazdy hub zvlast, umoznuje DC klient Reverse Connect. Tu si ho mozes stiahnut.
http://xpojnt.iglu.cz/clients.htm

P.S. Samozrejme, ze Strong je v kazdom inom ohlade lepsi. :)


Top
 Profile  
 
PostPosted: June 28th, 2008, 3:51 pm 
Offline
The Developer
User avatar

Joined: October 3rd, 2003, 6:52 pm
Posts: 1045
Location: ČR
Tenhle topic jsem nějak přehlídnul :) jinak nastavení vyhledávacího intervalu pro každý hub zvlášť plánuju :)


Top
 Profile  
 
PostPosted: June 30th, 2008, 1:16 pm 
Offline
Lame user

Joined: June 30th, 2008, 1:10 pm
Posts: 2
Nebudu rozjíždět další thread a proto to hodím sem.

Uvítal bych, kdyby se v nastavení objevila možnost neměnného nastavení sloupců ve vyhledávání. Některé sloupce nepotřebuji a některé sloupce bych uvítal širší. Problém je, že každé hledání nabízí stejné základní rozmístění stejně jako šířku.
___________
S pozdravem
Nojne


Top
 Profile  
 
PostPosted: July 1st, 2008, 7:04 am 
Offline
Advanced

Joined: July 23rd, 2007, 6:45 am
Posts: 111
Ale ved to vsetko sa da krasne nastavit. Sirka stlpcov aj eliminovanie nepotrebnych stlpcov. Nepotrebne stlpce odstranis tak, ze na ich hlavicky kliknes pravym tlacidlom a odfajknes si, ktore nechces. A sirku nastavis takisto ako nastavujes stlpce v Exceli. Proste iba potiahnes mysou.


Top
 Profile  
 
PostPosted: July 2nd, 2008, 1:24 pm 
Offline
Lame user

Joined: June 30th, 2008, 1:10 pm
Posts: 2
A při novém hledání máš opět základní nastavení.


Top
 Profile  
 
PostPosted: July 2nd, 2008, 4:17 pm 
Offline
Advanced

Joined: July 23rd, 2007, 6:45 am
Posts: 111
Praveze vobec nie. Nechapem ako je mozne, ze tebe to nejde. Skusal som to na strongu 2.03 aj 2.13.


Top
 Profile  
 
PostPosted: July 28th, 2008, 5:54 pm 
Offline
Beginner
User avatar

Joined: December 30th, 2005, 12:32 am
Posts: 61
jak je mozne ze tobe to de a mne taky ne,jakmile dam nove hledani mam opet sloupce ve vychozim nastaveni. (ze by zase rozdil mezi OS pod klientem? mam XP pro)


Top
 Profile  
 
PostPosted: July 28th, 2008, 6:28 pm 
Offline
The Developer
User avatar

Joined: October 3rd, 2003, 6:52 pm
Posts: 1045
Location: ČR
Teď jsem to vyzkoušel ve verzi 2.21 a pamatuje si jak umístění sloupců, tak šířků sloupců. A pamatuje si to jak po uzavření okna hledání, tak i po úplném vypnutí programu. Také WinXP Pro. Btw, co máš za verzi? Já jenom, že ve verzích 2.12 a 2.13 byly v tomhle opravený nějaký chyby.


Top
 Profile  
 
PostPosted: July 29th, 2008, 8:21 pm 
Offline
Beginner
User avatar

Joined: December 30th, 2005, 12:32 am
Posts: 61
Zkousel sem tusim 2.11 , na ktere bezi RSX 1.00B3 a to z duvodu zjisteni nejakeho rozdilu v chovani obou klientu.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group